top of page
friesen-1.jpg

Over mij

Er was een moment, ik zal hooguit drie jaar geweest zijn, dat ik dacht dat ik tekenen uitgevonden had. Dat bleek niet zo te zijn, maar ik ben het altijd blijven doen. Later bedacht ik samen met mijn zus verhalen waarbij ik grote illustraties maakte die ik voordroeg in een zelf geknutseld theatertje.

Het was voor mij logisch dat ik naar de kunstacademie ging. Alles draaide om tekenen en kunst. Ik hoor mijn moeder nog zuchten als ze ontdekte dat er verfresten aangekoekt op haar mooie servies zaten. Of dat er tandenborstels miste, die dan blauw van de ecoline op mijn kamer lagen.
Nu is het mijn man die af en toe met gefronste wenkbrauwen een keukenlade opentrekt of in mijn atelier het broodmes uit een bonk klei ziet steken.

Sinds mijn afstuderen in 1996 heb ik aan allerlei illustratieve opdrachten gewerkt. Zoals het schrijven en illustreren van prenten- en kinderboeken, geboortekaarten, logo’s en diverse educatieve opdrachten. Ik werk ook vaak voor particulieren en leg in persoonlijke schilderijtjes menig mijlpaal vast; geboorte, verlies, trouwen, verjaardagen, pensioen, diploma's en verhuizingen.
Naast deze mooie opdrachten, maak ik ook eigen werk, maar voor al mijn werk geldt dat het verhalend is, fantasierijk, soms vreemd en dynamisch.

 

Waar je me ook nog kan vinden is op basisscholen. Daar geef ik vanuit de Muzelinck (centrum voor de kunsten) en Kunstloc workshops en trainingen. 
 

  

bottom of page