top of page
zusjes.jpg

Zus en ik

Mijn zus en ik, wij droomden vroeger al hardop over samen boeken maken. Want wat is er mooier dan samen verhalen de wereld in brengen en kinderen daarmee te verwonderen, vrolijk te maken of juist steun en troost te geven.

Inmiddels hebben we samen al een aantal mooie dingen mogen maken. Voor het Nederlands Jeugdinstituut schreef Annemieke korte verhalen die ik illustreerde. Samen creëerden we met veel plezier alle karakters. En het boek kwam er ook. In 2018 kwam voorlees- en doeboek 'Sproet en de Straathaaien' uit. We maakten het in opdracht van Veilig Verkeer Nederland.

Op dit moment illustreer ik het ontdekkingsverhaal ‘Duizend paarse lichtjes’ van Annemieke, dat is gebruikt door een kindercoach voor een online training voor kinderen en hun ouders over zelfvertrouwen.

Als je al vanaf je kleutertijd samen verhalen bedenkt, schrijft en tekent, dan is het logisch dat samenwerken een heel natuurlijk proces wordt. Door onze goede band en ons open contact hebben we meestal aan één woord of één blik genoeg. We vullen elkaar aan en dat geeft enorme kracht. Wat we ook maken, samen tillen we het altijd een niveautje hoger. Dat krijgen we ook terug van onze opdrachtgevers. En niet onbelangrijk, ze vinden het prettig om met ons samen te werken.

 

Annemieke schrijft vaak korte verhalen in opdracht. De doelgroep varieert tussen 4 en 10 jaar. Daarnaast redigeert ze als zzp-er kinder- en jeugdverhalen van beginnende auteurs. Daarbij heeft ze een scherp oog voor details, sfeer, structuur en personages.

bottom of page